Çoğumuz fotoğraf ya da video çekmeyi severiz. Günlük hayatta fotoğraflama işi ceplerimize kadar indi. Kullanmakta olduğumuz en kötü cep telefonu bile anı yakalama konusunda profesyonel bir kameraya dönüşebiliyor.

Profesyonel iş hayatımızda cep telefonları yanında el terminalleri ve drone ile da görseli kayda dökme işlerini destekleyebiliyoruz.

Bu yazımda size yapılan işe göre küçük bir ayrıntının ne kadar büyük bir bütünü avuçlarımıza sığdırdığından bahsedeceğim.

Yaptığımız iş hasar görmüş sigortalı yapıların yeniden eski haline gelmesi, büyük felaket sonrası (fırtına, yangın, su baskınları, sel, seylap) en küçük ve en ince iş kalemine kadar detaylandırılarak hasarın onarımı ile ilgili bize ulaşan ekspere raporlama işleminin sunulması. Bu raporlamayı hazırlayabilmek için teknolojinin bize sunduğu imkanlardan yararlanmamak olmaz.

Yangın, fırtına ve sel hasarına uğramış geniş alanlı bir yapının üstten bir bütün olarak görünümü neredeyse imkansızdır. HGR ekibi olarak hasar tespit işlerinde kullandığımız araç gereçlerimizin yanına, HGR AIR adı verdiğimiz IHA’larımızı dahil ettik.

Yangın ve fırtınada hasar gören yapının saha bütünlüğünü tepeden gözlemleyebilmek bizim için hayati değerde ve bu araçlar bizim vazgeçilmez ekip arkadaşlarımız oldu.

Konusunda uzman mühendis kadromuz yapının analizi yaparak sigorta ve ekspere hata payı olmadan raporlamalarını sunmaktadır. Bu aşamada, ısıl hasarın etki boyutunu görebilmek, konstrüksiyon yapının ne kadar zarar gördüğünü tespit etmek konusunda HGR AIR’ler devreye girmektedir.

.

İhbarı alıp hasara gidildiğinde HGR teknik ekibi tam kadro içeri girerek detaylı tespit yaparken, benim dışarıda kalıp bütünü görsele dökme keyfim yaşamaya değer deneyimler sunuyor bana.

Drone eğitimleri sırasında bize anlatılan  meraklı insan figürleri ile karşılaşacaksınız hatırlatmasını, sahada bir çok kez yaşadım. Elinizde havada uçabilen garip bir cismin görülmesi, gerçekten bir anda bütün ilgiyi sizin üzerinize çekiyor. “Bu ne kadar uçuyor? Fiyatı ne kadar? iyi çekebiliyor mu? Görüntü kalitesi nedir? “ gibi sorularla da karşılaşabiliyorsunuz.

Hasar görmüş çatıya çıkmak, çıkılan çatıda tespit yapma riski de ayrı bir konu. HGR AIR’ler ile bu riski ortadan kaldırarak yüksekten görüntü almak çok kolay. Tabi bu yapılan işten verim alabilmek için hava koşullarının yanı sıra hasar bölgesinin uçuşa elverişli alan olması çok önemli. Rüzgar yönü, şiddeti ve havanın yağışlı olması durumunda bu işi yapmakta zorlandığımız gibi iptal etme olasılığımız da olabiliyor. İlk başlarda kullanımda zorluk çeksekte sonralarda görselde de görüldüğü üzere faydalarını görmeyi başardık, verimli sonuçlar almaya da devam ediyoruz.

 
Powered by KırmızıErik